Wanneer denkt u aan uw voorruit?

Voor de meeste is het antwoord: nooit!

Maar als een steentje de voorruit raakt is iedereen blij dat het niet door de voorruit is gegaan en iemand heeft geraakt.

 

De functie van de voorruit is echter veel uitgebreider:

 

de ruit moet optimaal helder zijn, zodat er zonder hinder doorheen gekeken kan worden

 

in veel auto´s is de voorruit een gedeelte van de algehele stijfheid van de zelfdragende carrosserie

 

de ruit is niet alleen bestand tegen stenen, maar ook tegen veel zwaardere voorwerpen

 

als de ruit breekt moet het nog steeds mogelijk zijn om er doorheen te kijken

 

In geval van een ernstig ongeluk moet de voorruit intact en op zijn plaats blijven om de passagiers in de auto tegen te houden. De ruit moet indien nodig airbags ondersteunen als ze geactiveerd worden. Tevens moet het grote stukken glas tegenhouden die op zichzelf al letsel kunnen veroorzaken.

 

In sommige auto´s bevatten voorruiten ook radio-antennes en verwarmings-elementen.

Vrijwel alle autovoorruiten zijn daarom gemaakt van gelaagd glas. Dit is een sandwichconstructie van twee glasdelen met daar tussenin een heldere sterke plastic folie. De buitenste glaslaag kan breken maar het glas zal - tenzij er een ernstig ongeluk plaatsvindt - altijd op zijn plaats blijven, klevend aan de tussenlaag.

 

Nieuwe autovoorruiten voldoen aan strenge internationale veiligheidsnormen, zoals kwaliteit van het zicht, duurzaamheid, de gevolgen bij breuk, uitvoering, weerstand en het effect van verwering.

 

Hoe belangrijk is de conditie van de voorruit?

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de autovoorruit in een goede conditie blijft.

Barsten en andere schade kunnen de sterkte van de autovoorruit verzwakken en het zicht door het glas beïnvloeden. Bij ernstige schade dient de autovoorruit vervangen te worden. Een kleine schade kan eventueel gerepareerd worden.

 

Kwaliteit

Ruitmontage is maatwerk. Elk detail moet kloppen om te zorgen dat uw kostbare auto in perfecte staat wordt afgeleverd. De kwaliteit van de mensen is doorslaggevend bij het monteren van autoruiten De enorme knowhow en ervaring die door ons is opgebouwd geeft u de zekerheid dat elk karwei goed en vakkundig wordt uitgevoerd.

Wij voldoen dan ook aan de hoogste eisen wat onder meer blijkt uit het feit dat wij door de ANWB zijn aangesteld als erkend autoruitspecialist. Het streven naar de hoogste kwaliteit betekent onder meer het gebruik van originele onderdelen, speciale materialen en gereedschappen.

Montage van een ruit gebeurt altijd met twee mensen, waardoor de optimale passing is gewaarborgd. Een ruit wordt verlijmd met speciale kit waardoor een auto snel kan rijden. Uiteraard volgens alle veiligheidsnormen waarbij de verlijming van de ruit onder andere bestand is tegen de druk van een airbag.

 

Repareren of vervangen?

Door het VASNED (Vereniging Autoglas Specialisten Nederland) zijn richtlijnen opgesteld, voor vervanging en reparatie van autovoorruiten.

 

 

Zone A:   
gebied van 290 mm breed, gecentreerd op het stuur, begrensd door gewiste gebied boven en beneden.

Reparatie niet toegestaan.

 

Zone B:

wisgebied aan bestuurderskant, met uitzondering van zone A. Schade die kleiner is dan een cirkel van 15 mm diameter mag gerepareerd worden.

 

Zone C:

wisgebied passagierskant, met uitzondering van zone B. Schade die kleiner is dan een cirkel van 25 mm diameter mag gerepareerd worden.

 

Zone D:

de voorruit met uitzondering van de zones A, B en C. Schade die kleiner is dan een cirkel van 40 mm diameter mag worden gerepareerd. Binnen zones B, C en D mogen zich geen twee reparaties bevinden die dichter dan 100 mm bij elkaar liggen.

 

Ruitreparatie

Kleine ruitschades veroorzaakt door steenslag kunnen dus gerepareerd worden. De beschadigde plek wordt schoongemaakt, de lucht wordt uit de beschadiging getrokken en vervolgens wordt de beschadiging onder hoge druk gevuld met speciale hars. De reparatie duurt maximaal drie kwartier en geeft u de zekerheid dat de ruit niet verder scheurt waardoor vervanging van de ruit voorkomen kan worden.

Zo´n reparatie, brengt een autovoorruit weliswaar niet in zijn originele staat terug, maar is in alle opzichten verstandig omdat:

 

het het zicht zal verbeteren

 

het beschadigde oppervlakken een glad uiterlijk zal geven, waardoor de werking van de ruitewissers niet belemmerd kan worden

 

verdere verslechtering van de ruit - ten gevolge van de inwerking van vocht - voorkomen wordt

 

Een ruitreparatie wordt door vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen volledig vergoed en kost u dus niets.

 

Ruitvervanging via verzekering

U beslist waar uw ruit wordt vervangen en dan is het goed te weten dat wij voor elke verzekeringsmaatschappij werken. Het vervangen van een ruit kost u bij vrijwel elke verzekeringsmaatschappij € 68,- of € 75,- van het eigen risico. Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die geen eigen risico berekenen waardoor het vervangen van de ruit zelfs geheel wordt vergoed.

 

Inbouwruiten

Van der Kraan is ook uw adres voor zijruiten of inbouwruiten. Wij leveren zijruiten en/of inbouwruiten voor uw auto, bedrijfswagen of boot. Ruiten kunnen zelfs speciaal op maat gemaakt worden. Binnen enkele dagen leverbaar en tegen zeer scherpe prijzen.

 

Garantie

Door training, ruime ervaring en toewijding staan wij garant voor vakkundige montage van elke autoruit. Wij garanderen dat een autoruit lekvrij en zonder fabrieksfouten en/of montagefouten wordt gemonteerd. Mocht er zich desondanks toch een probleem voordoen, dan kunt u gebruik maken van onze garantieregeling. Onze unieke garantie geldt voor de periode van vijf jaar.

 

Milieu

Een bevoegd en gekwalificeerd autodemontagebedrijf verzorgt de afvoer van kapotte ruiten. Zij zien er op toe dat deze worden gerecycled. Klein chemisch afval wordt afgevoerd door afvalverwerkingsbedrijven die zorgdragen voor een milieuvriendelijke verwerking.

 

 

 Van der Kraan auto glas, vervangen/repareren, functie / conditie voorruit, kwaliteit, repareren of vervangen, ruitreparatie, ruitvervanging via verzekering, inbouwruiten, garantie, milieu, kosten  reparatie / vervanging, bedrijfsauto ruitschade, truck glas, camper ruitschade, touringcar ruitschade, Aegon ruitschadeserviceglasgarant, meldingsformulier, krassen verwijdering, import USA glass, contact, Glas-Schaden, Windshield damage, Uszkodzona szyba,f&f accugroothandel, westland accuservice,naaldwijk accuservice

 

 
Copyright © 2013 Van der Kraan Autoglas Zoekresultaten Zoekgeschiedenis