Functie / conditie voorruit

Wanneer denkt u aan uw voorruit?

Voor de meeste is het antwoord: nooit!

Maar als een steentje de voorruit raakt is iedereen blij dat het niet door de voorruit is gegaan en iemand heeft geraakt.

 

De functie van de voorruit is echter veel uitgebreider:

de ruit moet optimaal helder zijn, zodat er zonder hinder doorheen gekeken kan worden

in veel auto´s is de voorruit een gedeelte van de algehele stijfheid van de zelfdragende carrosserie

de ruit is niet alleen bestand tegen stenen, maar ook tegen veel zwaardere voorwerpen

als de ruit breekt moet het nog steeds mogelijk zijn om er doorheen te kijken

 

In geval van een ernstig ongeluk moet de voorruit intact en op zijn plaats blijven om de passagiers in de auto tegen te houden. De ruit moet indien nodig airbags ondersteunen als ze geactiveerd worden. Tevens moet het grote stukken glas tegenhouden die op zichzelf al letsel kunnen veroorzaken.

 

In sommige auto´s bevatten voorruiten ook radio-antennes en verwarmings-elementen.

Vrijwel alle autovoorruiten zijn daarom gemaakt van gelaagd glas. Dit is een sandwichconstructie van twee glasdelen met daar tussenin een heldere sterke plastic folie. De buitenste glaslaag kan breken maar het glas zal - tenzij er een ernstig ongeluk plaatsvindt - altijd op zijn plaats blijven, klevend aan de tussenlaag.

 

Nieuwe autovoorruiten voldoen aan strenge internationale veiligheidsnormen, zoals kwaliteit van het zicht, duurzaamheid, de gevolgen bij breuk, uitvoering, weerstand en het effect van verwering.

 

Van der Kraan auto glas, vervangen/repareren, functie / conditie voorruit, kwaliteit, repareren of vervangen, ruitreparatie, ruitvervanging via verzekering, inbouwruiten, garantie, milieu, kosten  reparatie / vervanging, bedrijfsauto ruitschade, truck glas, camper ruitschade, touringcar ruitschade, Aegon ruitschadeserviceglasgarant, meldingsformulier, krassen verwijdering, import USA glass, contact, Glas-Schaden, Windshield damage, Uszkodzona szyba

 

 
Copyright © 2013 Van der Kraan Autoglas Zoekresultaten Zoekgeschiedenis